Tilbage Home Links Gæstebog Port of Call Næste  

 

 
 18.november 1955.      14.april 1956
Ålborg     Frederikshavn
 

Jungmand
 

 
  Rederiet Phønix.
 
 
 

 

Coastersejlads. Link: Anne Louise rejser
 

 

Nu var min tid som dreng ovre. Jeg skulle ud som jungmand, jeg mønstrede i Ålborg med kurs mod Norge, hvor vi laste granater til Middelhavet.

Anne Louise var et lille skib, bygget i Canada til at sejle på de kinesiske floder, derfor var det ikke et godt søskib, vi havde store problemer med at styre det, i det hårde vintervejr på Nordatlanten.

Det var en barsk tørn i søen, i så lille skib, vi var en dæksbesætning på 4 mand d.v.s.  vi gik 2 skiftet vagt. (11 timer i det en døgn og 13 timer idet andet.)
På rejsen fra Tunis til Genova løb vi ind i dårligt vejr, letmatrosen og jeg blev sendt ud på bakken for at surre nogle tønder med vegetabilsk olie, som havde revet sig løs, det var en temmelig våd tørn, bølgerne slog ind over os, de var ikke meget for at slå ned på maskinen, men vi fik tønderne surret og kom helskindet igennem.
I London lå vi fortøjet uden for dokkerne på Themsen, vi lå helt tørt ved ebbe, så vi kunne gå rundt om skibet, det var en underlig oplevelse.
Stromness på Orkney Island og Wick i Skotland var meget små pladser, som ikke blev anløbet af mange udenlandske skibe, så vi var lidt af en sensation.
Fra Stromness til Wick gik vi gennem Pentland Firth, som er et smalt stræde nord for Skotland, med en meget stærk strøm, Anne Louise gik jo ikke så stærk, så vi passerede det samme fyr op til flere gang, fordi vi blev sat tilbage af strømmen. 

Efter en rundrejse, hvor vi var i Tunis, Italien, London flere pladser i England og  på Orkneyøerne samt Skotland afmønstrede jeg i Frederikshavn.

  

 
Skibstekniske Detaljer

M/S Anne Louise
 Esbjerg
Kendings OYBV
Rederiet Phønix
Værft: Canadisk
Byggeår 1946
 IHK 417
Fremdrift Disel
BRT 471
  TDW 530
 

        

Søfarts bog tryk for stort Anne Louise Historie

 

 

Ordinary Seaman

 
 

Coaster sailing.

 

TOP

After one year as boy, did I sign as an ordinary seaman on the coaster
 M/S Anne Louise from Esbjerg, I signed i Aalborg bound for Moss in Norway, where we loaded for Italy.

Anne Louise was a small ship built in Canada for the Chinese government to sail the  rivers in China, that why she wasn't a good sea ship, it was very difficult to steer her, when there were at little sea or wave’s

More to come

 
  Tilbage Home Links Gæstebog Port of Call Næste  

     Anne Louise rejse

Port of Call


Top