Tilbage Home Links Gæstebog Port of Call Næste  

 

   
29. marts 1957     15. april 1957.
København     København
  Letmatros.  
  Rederiet D F D S  
   
  Ferieafløser.  
 

Nu er det ved at være tid til at tjene nogle penge, jeg var tilmeldt på Sømændenes Forbund i København, som letmatros, den første hyre, der blev tilbudt var  Blenda en af DFDS eksportbåde, som ferieafløser på en enkelt rejse til London, det var det nyeste skib jeg havde sejlet med, men det var hurtigt overstået, nu skulle jeg gerne på langfart.

 
 

Skibstekniske Detaljer
 

M/S Blenda
 Odense
Kendings OUZH
Rederi D F D S
Værft: Frederikshavn
Byggeår 1956
 IHK
Fremdrift Diesel
BRT 1481
TDW 2000

 

   
   

Ombord var der 18 mand (om sommeren 19):
 Kaptajnen, 2 styrmænd,  (kahytsjomfru i sommermånederne), 1 hovmester, 1 kok, 2 messedrenge, maskinchef, 2 maskinmestre og 1 maskinassistent, 1 donkeymand, 1 lampemand, 2 matroser, 1 jungmand, 1 dæksdreng og 1 kammerdreng

 

 

Liste over D F D S ældre skibe

 

 

Blenda fotograferet til søs

 
   

Blenda historie

Blenda var ca. et halvt år yngre end Bellona, afleveret til DFDS den 9. november 1956. Hun endte også som kombineret passager og fragtskib hos Wiliams Lines. Men hun sank den 27. december 1976. Det skete 7 miles NØ for San Nicolas Shoals på ruten Manila -  Zamboanga. Der skete en eksplosion ved tilbageslag i ilt og gasflasker i forbindelse med reparationsarbejde ombord og der opstod brand, den 24. december.  Alle ombord, 46 passagerer og 54 besætningsmedlemmer blev reddet.
 

Søsterskib til Blenda

 

 

 


  Tilbage Home Links Gæstebog Port of Call Næste