Tilbage Home Links Gæstebog Port of Call Næste  

 

   
30. august 1961     1.marts 1962
       
Kobe   New York
 

Matros

Rederiet A. P. Møller.

 

 
   
  Liniefart.  
 

Jeg havde holdt en dejlig ferie i Kobe, men nu var hele opsparingen brugt og det var på tide at komme ud at sejle igen, det var også blevet min tørn efter vores tørnliste, som vi selv administrerede, alle skulle have deres chance, men der var naturligvis mulighed for at udsætte ens udmønstring.

Jeg fik muligheden for at komme med Jeppesen, min første båd i liniefart, for øvrigt min eneste. Linirfarten var en af mærsksejlerne mest populære farter.
Jeg glemte at gå på immigration i Kobe derfor skulle det klares i Yokohama, hvilket jeg havde meget besvær med at forklare imigrationsofficerende, men det gik og vi sejlede mod U.S.A.s vestkyst.

Skipperen var den ret kendte Kaptajn S.Støckel, han var ikke videre begejstret for at  få en tidligere monkeysejler ombord, ligeledes var styrmanden en kaskelej Gerdenum, som jeg desværre ikke kom videre godt  ud af det med, så efter en rundrejse, da vi kom til Panama, syntes han vi havde sejlet sammen længe nok, han gav mig sækken til New York, det var knapt så heldigt, jeg havde en meget lille afregning så vidt jeg husker knap 100 US dollar, men det løste sig heldigvis. 

 
Tryk for link

Skibstekniske Detaljer

 M/S Jeppesen Mærsk
 København
Kendings O Y D M
Rederi A. P. Møller
Værft: B & W
Byggeår: 24.10.1951
 IHK 11400
Fremdrift Disel
BRT 9299
TDW 10900
Solgt: 06.04.1974
Bona Fida Ship CO
 

 

  Søfarts bog tryk for stort  
       
Ole Stig Johannsen
Mærskbådene
Rederiets skibe gennem de første
50 år.

Udgivet 2006 på:

Editions Maritimes

ISBN 87-990744-1-9

 

Historisk data

(ifølge "Mærskbådene" af Ole Stig Johannesen)

 

  Tilbage Home Links Gæstebog Port of Call Næste