Tilbage Home Links Gæstebog Port of Call Næste  

 

 

   
1. marts 1962     15. juni 1962
New York     Singapore
 

Matros

Rederiet A. P. Møller.

T

 

 
  Efter strejken.  
 

Jeg var afmønstret ( fået sækken) fra Jeppesen og skulle op på forbundet i New York, for at stemple til en ny hyre, jeg havde jo ikke mange penge, så det skulle gå temmelig stærkt, men for engang skyld var jeg heldig Peter manglede matroser. En af grundene var p. gr. a. der lige havde været sømandsstrejke, grunden til strejken kan jeg ikke huske, men jeg kan huske Johannes fra New York afd. havde lavet aftale med "longshoremændene" havnearbejderne med blokade, derfor   havde Mærsk hyret en del spanske sø-mænd, jeg kan ikke huske hvor mange, der var i Peter, men mindst halvdelen af dæksbesætningen var spansk, det gav naturligvis en del problemer, for som dansk sømand var vi jo ikke interesserede i at vores arbejdspladser blev overtaget af fremmedarbejdere, det oplevede vi jo nok af ude på østen, hvor såvel kinesere som philipinere kom ombord i mærskskibe fra messemænd til fyrbødere og matroser.
Men jeg havde fået en ny hyre og var på vej tilbage til Østen igen og det var jo dejligt, det var der hjertet og pigerne var.
Jeg fik nu kun en 3/4 rejse, da vi kom til Singapore viste muligheden sig for at bytte til Ras Mærsk, som gik monkeyfart, Japan - Indonesien, samme fart som jeg gået i med Emilie Mærsk, det passede mig noget bedre end jorden rundt.

 
       
tryk for link til mærsk Skibstekniske Detaljer

M/S Peter Mærsk
 København
Kendings O U K M
Rederi A. P. Møller
Værft: Eriksberg, Gøteborg
Byggeår: 11.04.1949
Fremdrift Disel
BRT 6566
TDW 9940
Solgt: 14.08.1963
Linea C. Giacomo
Costa fu Andrea.
Genoa

Link til Peter Mærsk
 

 

 

       
 

 

   

Søfarts bog tryk for stort

 
 

Historisk data

(ifølge "Mærskbådene" af Ole Stig Johannesen)

 

Port of Call

Top

 

 

Ole Stig Johannsen
"Mærskbådene."
Rederiets skibe gennem de første50 år.
Udgivet 2006 på: Editions Maritimes
ISBN 87-990744-1-9


  Tilbage Home Links Gæstebog Port of Call Næste