Home Links Gæstebog Indlæg fra sømænd mm

Mærsk & Monkeysejlere 1945 -1970

  Kære kollegaer Mærsk & Monkeysejler!

 

Vi var en stor gruppe af danske søfolk "langfartsejlere", som efter krigen sejlede ud fra New York og andre pladser på Staterne samt fra pladser på Østen. Det var primært Mærskbåde (69 blue line)i liniefart, jorden rundt eller i monkeyfart, Japan/Golfen eller Japan/Indonesien, som var beskæftiget i disse farter.

Vi har nået en alderen, hvor de fleste af os er pensionister idag, vi havde den god tid før de danske skibe blev fyldt med udenlandske besætninger, derfor ville det være en god ide, hvis i ville skrive en lille historie og eventuelle fotos fra jeres tid, som langfartssømænd på staterne og østen.

Der var mange, som sejlede ude i mange år, men det er meget svært at finde beretninger fra denne tid, Egon Toft har en meget god hjemmeside " Monkeysejler ". "Niels`s Homepage" og " Seniorsejler Fyn " har også billeder og historier fra tiden på Fareasten, men man kan ikke andet end beundre " Snesejler " hjemmesiden, som beskriver sømænd , skrevet af sømænd i ØKs skibe.

Jeg sejlede på østen fra 1959 - 1964, som matros. Det har jeg prøvet at skrive lidt om tiden her på min hjemmeside, men det ville være meget spændende, hvis andre også skriver lidt om jeres tid og oplevelser til søs og naturligvis fra de forskellige pladser, hvor vi gik iland og holdt ferie i Liniefarten eller Monkeyfarten.

Det var en spændende tid, som eftertiden burde vide noget mere om. Så skriv en lille historie og fortæl nutiden om jeres tid til søs.

Send jeres historie til

Min gæstebog

eller

www.Monkeysejler.dk

eventuelt til

Min mail : kurt@gunnersen.dk

Jeg håber mange læser mine sider, og vil give et billede af vores oplevelser fra dengang, da det var matroser af guds nåde, der bemandede skibene!!

Kære kollegaer kom til pennen! Der er mange der gerne vil læse jeres erindringer!!

Med venlig hilsen

Kurt Gunnersen
Monkeysejler & matros